Inloggen

   
Wachtwoord vergeten

  Introductiecursus Fiscale Vertegenwoordiging

  ​​Start: 21 juni 2018


  INTRODUCTIECURSUS FISCALE VERTEGENWOORDIGING

  Wist u dat 83% van de leden van FENEX de fiscale vertegenwoordiging beschouwt als een Unique Selling Point om goederenstromen via Nederland te laten lopen? De fiscale vertegenwoordiging is echter niet zonder verplichtingen!

  In Nederland bestaat de mogelijkheid om, in tegenstelling tot de meeste andere Europese landen, de Omzetbelasting bij het invoeren van goederen te verleggen (in plaats van afdragen en terugvragen). Dit is een belangrijk liquiditeits- en financieringsvoordeel en kan ook door buitenlandse ondernemers worden toegepast door het aanstellen van een fiscaal vertegenwoordiger. Deze dienst wordt voornamelijk door (douane-)expediteurs aangeboden.

  Aan het optreden als fiscaal vertegenwoordiger zijn echter voorwaarden en verplichtingen verbonden.
  De logistiek dienstverlener die optreedt als fiscaal vertegenwoordiger voor zijn buitenlandse opdrachtgever moet ook de BTW verplichtingen op de goederenstroom van deze opdrachtgever vervullen. Hierbij krijgt hij een aansprakelijkheid voor de BTW en moeten vele zaken op een verantwoorde wijze worden geregeld. Dit vergt een goede basiskennis van de 'dienst'. Verder moeten er duidelijke afspraken worden gemaakt met klanten en goede communicatie plaatsvinden met de interne/administratieve organisatie. Dit moet er voor zorgen dat de formaliteiten correct worden nageleefd, de werkzaamheden soepel verlopen en risico's worden vermeden.

  Doelgroep
  De cursus "introductie Fiscale Vertegenwoordiging" is met name bedoeld voor sales medewerkers en management. Voor medewerkers die direct betrokken zijn bij de werkzaamheden, zoals: Expeditiemedewerkers, douanedeclaranten, finance en administratief medewerkers biedt FENEX een uitgebreide cursus aan, Fiscale Vertegenwoordiging

  Cursus inhoud
  Tijdens de cursus zal ondermeer ingegaan worden op de volgende vragen:
  Wat houdt Fiscale Vertegenwoordiging in?
  Wat zijn de voordelen voor de klant?
  Wat betekent dit voor de eigen organisatie?

  Duur en lestijden
  De cursus duurt 2 lesavonden, van 19.00 tot 21.30 uur.

  Startdatum 
  Bij voldoende aanmeldingen start de cursus op 21 juni 2018. Vervolgdatum is 28 juni 2018.

  Locatie    
  Rotterdam (ntb).

  Docent
  De lessen worden gegeven door de heer Drs. Paul A. Barendregt.

  In-company
  Deze cursus leent zich uitstekend als in-company training. Het bedrijf is vrij in het bepalen van de cursuslocatie, de cursusdata en –tijden en het aantal deelnemers (max. 15)

  Cursusboek
  De cursisten ontvangen een cursusboek dat ook na afloop van de cursus een waardevol naslagwerk voor de praktijk is.

  Certificaat
  Deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een bewijs van deelname.

  Cursusgeld
  Het cursusgeld is vastgesteld op € 250,- (FENEX-leden) € 275,- (TLN-leden/niet FENEX-lid) en € 300,- (overigen), prijswijzigingen voorbehouden en excl. BTW. Genoemde bedragen zijn inclusief het cursusboek.

  Aantal cursisten
  Het aantal cursisten is vastgesteld op minimaal 10 en maximaal 15.

  Annulering
  Bij schriftelijke annulering tot 3 weken voor aanvang van de cursus worden geen kosten in rekening gebracht. Bij tussentijdse beëindiging van de cursus is restitutie van het cursusgeld niet mogelijk.

  Aanmelding
  U kunt zich voor deze cursus online inschrijven. Ongeveer 3 weken voor aanvang ontvangt u een uitnodiging met verdere informatie.

  Terug naar het overzicht